+359 888 552 230 | ani@anywherenrado.com

Открий Бали!

 

Бали! Остров с много лица. Насладете се на архитектурното наследство на Бали, въплътено в уникални храмове. Чуйте грохота на водопади и вижте спиращите дъха пейзажи от тучно-зелени терасовидни полета и спокойни езера. Открийте Бали, навлизайки навътре към туптящото му сърце – Убуд, градът на артистичната бохема и царските дворци. Градът на “Яж, моли се и обичай” и пъстрите пазари. Бали не е само остров на плажове, а истински бисер във вътрешността, който ще препълни сетивата Ви и ще Ви донесе незабравими спомени.

 

Ден 1                         Полет София – Бали

Полет от София за Бали (с най-добри връзки според Вашите дати).

Ден 2                         ДенпасарКусамбаКандидаса

Пристигане в Бали! Остров с чисти пясъчни плажове, храмове и тучни терасовидни полета. Бали е мечтана дестинация за всеки и има защо да е така. Днес приключението за Вас започва. Добре дошли на летище Нгура Раи в Денпасар. Пригответе се за красиви гледки още сега, защото отпътуваме към Кандидаса в източната провинция на Бали – Карангасем. Докато пътувате за около два часа, ще навлизате в света на този индонезийски остров все повече и повече. Изумителни са красотите, които ще видят очите Ви. Кратката спирка в рибарското село Кусумба е само малко обещание за това, което следва от тук нататък. Вижте чистата романтика на шарените рибарски лодки, подредени по цялото протежение на плажа. Сякаш кацнали върху тъмноглинения пясък, лодките приканват към приключения. Надвисналите над тях палмови дървета са естествен параван между плажа и малките колиби, в които се прави сол. Кусумба е първото парче от пъзела на Бали. След тази среща, ще продължим към Кандидаса, за да се насладите на свободната си вечер.

 

Ден 3                         КандидасаКлунгкунгБесакиТрекКандидаса     Закуска & Oбяд

Древните мъдреци са казали, че справедливостта е присъща единствено на сърцатите хора. Съдът, който ще видите днес обаче не просто съдържа идеята за справедливост, но и е архитектурен спектакъл от най-висок клас. Отпътувате за Клунгкунг, където ще видите старите царски съдилища, известни с името Керта Госа. Няма как да не се впечатлите от невероятните детайли по пътя към съда. Поредица от статуи ще съпроводи стъпките ви, за да се изкачите нагоре в храмообразната сграда, хвърляща красиви отражения в каналите, които я заобикалят. Съдът е още по-забележителен отвътре със своите богато украсени тавани в специфичен стил на рисуване. След справедливостта е най-естествено да видите Бесаки, “Храмът Майка” на Бали, разположен в западните склонове на планината Агунг, която едновременно е и най-високият вулкан на острова. Изключителното архитектурно майсторство, детайлите, изразени в малки и по-големи статуи и елементи, причудливите покриви, така изящни и едновременно с това силни, всичко това се разкрива пред Вас. Храмът се разпростира в зеленото подножие на Агунг, а над покривите на отделните му сгради се вият мънички облаци, сякаш откъслечни парчета кондензирана пара, която всеки момент ще нарисува картина в небето. Храната е естествена част от духовността и затова ще Ви отведем да вкусите най-добрите традиции на острова – ароматните блюда в ресторант Маха Гири, от който се разкрива приказна панорама към безкрайно зелени оризови полета и извисяващия се над тях връх Агунг. В следобедните часове ще се движим по малките, живописни пътища към Бесаки. Пътят е част от приключението Бали и затова кратките спирки са особено ценни мъниста от броеницата на този остров. Селото Сибетан е едно от тях. Вижте как все още съществува тъкането по онзи стар, романтичен начин, който познаваме единствено от разказите на своите баби. След това ще продължим напред през оризовите полета към Тенганан – едно от няколкото древни селища на острова с ниските каменни огради. Тенганан е дом на племето Бали Ага, първите обитатели на Бали, много преди от Ява да пристигне династията Маджапахид. Селото е запазило изцяло не само архитектурата си, а и сръчността в тъкането на традиционните кошници на острова. Няма как докато се разхождате да не забележите насядалите мъже, които ги изработват. Традицията на Тенганан ще бъде финален щрих за този ден, преди да се върнем в Кандиса за свободна вечер и нощувка.

 

Ден 4                         КандидасаТирта ГангаАмед–Плаж Ловина        Закуска & Oбяд

Закусете обилно преди да се отправим на разходка към красивата, но слабо посещавана провинция Карангасем. Краката ще Ви отведат към Тирта Ганга – изумителен дворец, построен от последният владетел на местността. Как може да се опише усещането да бъдеш заобиколен от толокова много красота? Тирта Ганга е свят на водата. Свят от декоративни езера и фонтани, буйна растителност и естествени топли басейни. Очите могат само да попиват вечността на белите статуи в малкото езеро или леещата се вода от огромни драконови глави. Тирта Ганга наистина е свят на водата. Флуидността на водата, която приема всяка форма, ще се превърне в път, по който ще поемем към Амед. Тихото селце е мека на гмуркането, а също и за плаване с традиционните дървени лодки праху. Вземете лодка и обиколете бреговата линия, за да откриете красотата на Амед. Обяд и продължаваме към Ловина за спокойна вечер и нощувка.

Ден 5                         Ловина–Езерото Братан-Мундук                                Закуска & Oбяд

Сутрин в Ловина. Разходката по плажа, докато океанските води леко потрепват от бриза, ще ви отпусне преди новите приключения днес. Почивката в шезлонг на слънчев плаж и огромно синьо небе отгоре, върху което няма нито едно облаче, е почти райско преживяване. Ако все пак решите, че нямате нужда от това, тръгнете по пътя, водещ към Судажи – водопад на два часа от Ловина. Разходете се през кафени полета и градини от карамфил, кокосови орехи и тропически плодове. Судажи не е единствен. Семкумпул е част от неговото семейство. Водопадът се излива в грохотът на своите 50 метра височина, отразявайки гласа си в няколко други на по-малки водопади наоколо. Ще Ви усмихне този природен хор, в който водата действа като най-фин композитор на музика.

Без значение е дали ще изберете спокойствието на плажа в Ловина или прехода до водопадите, защото красотата на Бали е еднакво силна в тях. И еднакво вкусен идва обядът в Ловина след това. Има обаче задължителна дестинация и това е езерото Братан, към което ще се отправим сега. Нищо не може да Ви подготви за спиращата дъха гледка на живописния храм Улун Дану, разположен върху малко парче земя в средата на спокойните води на езерото Братан. Първоначално окото взривява мисълта с предположението, че храмът плава върху водата. И това предположение Ви зарежда с еуфория и наслада. Емоциите искат да бъдат постоянни, а желанието за красота се превръща в пристрастеност, затова разходката ни продължава към още две великолепни езера – Буян и Тамблиган. Вижте как дърветата стават част от повърхността на водата, която нежно мие вкопаните им корени. Изключителна гледка, заредена с копнеж и спокойствие. Нищо не изпълва душата така, както шедьоврите на природата. Вземете тези картини в сърцето си, преди да се снижим до красивия отдалечен град Мундук в северен Бали. Пристигаме там в края на деня, а вечерта е изцяло Ваша.

Ден 6                         МундукСандаБелимбингУмабиан           Закуска, Обяд, Вечеря

Насладата от закуска в Мундук е голяма. Градът е заобиколен от тропически гори с красиви водопади, които спускат водите си и карат въздуха да трепти в една по-хладна температура. Това е предимството на Мундук, където се отглеждат много плодове, зеленчуци и подправки. Накъдето и да погледнете, виждате зеленото на полета, терасовидно подредени, следвайки естествените била на земята. Разходете се из тези тучни градини, за да видите как се събира кафе. Усетете мириса на карамфил, ванилия и авокадо – растения, които се отглеждат в полята на Мундик и смесвайки се с влагата от водопадите, насищат въздуха в цветно и сладникаво ухание. След тази приказна омая продължаваме към село Санда. Пътят ни минава през един от най-красивите билови тераси в Бали. Зелените оризови или кафени полета напомнят на естествено райе от листа и вода. Вижте усмихнатите селянини, приклекнали до кафеените клонки, за да разгледат внимателно зеления плод, докато водните канали зад гърба им отразяват белите им сламени шапки. Вече в Санда е време за вкусен обяд в традициите на Бали. Вкусните и уханни блюда ще Ви наситят преди да слезем към западния бряг на острова. Пейзажът продължава с наситено зелено, преминавайки от джунгла през планински била към невероятни оризови тераси. Пътят отвежда до Умабиан и хотела, който ще бъде Ваш временен дом. И наистина усещането за дом е внушено във всеки негов ъгъл. Проектиран така, че да прилича на традиционна балийска къща, хотелът е с многобройни павилиони и стаи, изпълнени в селски стил. Прекарайте остатъка от деня в почивка край басейна, наслаждавайки се на спокойната панорама наоколо или се разходете и запознайте с местните, а после завършете деня с вкусна вечеря в хотела, докато слънцето пада на хоризонта. Спокойна нощ в Умабиан.

 

Ден 7             УмабианУбуд                                                      Закуска, Обяд, Вечеря

Днес е ден за потъване в живота на местните. След богатата закуска започнете деня с разходка до невероятната ферма Таман Сари Бувана. Ако някога сте искали да усетите Бали не като турист, а като жител на острова, тази ферма ще Ви помогне да преживеете това. Отиваме в Тунджунк – малко село, в което ще се снабдим с всичко необходимо за един балийски ден – фермерска шапка, репелент и малка мотика. Не се притеснявайте, че от Вас ще се иска конкретен труд. Напротив, всичко е измислено с цел да Ви представи пълнокръвна картина от Бали. Удоволствието от това да прескочиш границата между турист и местен е огромно и запомнящо се. Няма как да бъде разказано саденето на ориз. На пръв поглед звучи просто и елементарно, но когато попаднеш редом с балийските селяни, които внимават във всяко отделно растение, разбираш защо усмивките са постоянни у хората на острова. Малка копка или събиране на реколтата, или пък спокойна разходка из кокосова плантация, където децата тичат наоколо и се втурват за миг нагоре по дърветата със сръчността на акробат – всички тези уж прости дейности, съдържат също толкова силна романтика, колкото и стъпки по пясъка на някой балийски плаж. И разбира се обядът във фермата ще носи усещането за нещо познато и заслужено. Движеща се фотография на ежедневието. Това са дните Ви на Бали. Лишените от суета лица на селяните от фермата са сходни на тези, които ще продължите да срещате на острова. Следобедът отиваме в Убуд, като по пътя ще видим красивия храм Таман Аюн близо до Менги. Храмът е изграден в типичен за района стил, с множество отделни места за поклонение, подобни на малки беседки с издигащи се над тях терасовидни покриви. Красота, която отнема дъха. И това не е всичко, защото ще завършим деня по достоен начин, като Ви заведем на представление с традиционни балийски танци. Тела, пресъздаващи времето и историята, вплетени в паметта на танците от острова. Много често тялото има начини да изпреварва онова, което съзнанието тепърва ще научи. Вечеря и спокойна нощ в Убуд.

 

Ден 8             Убуд                                                                                      Закуска & Oбяд

Ден за Убуд – може би най-известният град на Бали. Разходете се из пъстрите улици, изпълнени с гълчавата на местни и множество туристи. Убуд е културно средище от векове и в него художественият живот никога не замира. Едно посещение в Музея за изкуство веднага дава представа за богатството на местните културни традиции, но и не само. Градът е популярна дестинация за бохемите от цял свят. Смесете се с тях по малките тесни улички, за да стигнете до Кралския дворец в центъра на града, построен през 16ти век и продължаващ да впечатлява с архитектурната си зрялост. Историческите камъни ще се сменят с цветната пъстрота на пресни плодове, когато се отправите към пазарите. Не пропускайте този концерт от напевни викове, които Ви подканят да купите това или онова. Убуд не е просто спирката Ви от “Яж, моли се и обичай”, а истинско запомнящо се преживяване за личната Ви колекция. Там ще попадне и обядът в един от най-добрите ресторанти в града – Индус с гледка към долината на река Тямпухан. Черешката на тортата ще бъде един час балийски лечебен масаж в луксозен спа център. Спете спокойно …

 

Ден 9             БатурПанглипуранКехенПлаж/Отпътуване     Закуска & Oбяд

Последен ден на Бали, но приказката не е свършила. Днес ще видим връх Батур, карайки по малки, живописни пътища с преливащи красиви гледки на безкрайни оризови полета. Кратките спирки към целта винаги са важни, затова няма да пропуснем Пура Гунунг Кави, изключително красив храм в село Сабату. Разходете се сред тишината на храма, която се нарушава единствено от поклащането на палмови листа. На пръв поглед изглежда така сякаш  строителите на храма са искали да свържат всяка отделна беседка с палма, за да подчертаят идеята за хармония между духът и природата. Продължете към градчето Кинтамани за обяд в местен ресторант, където ще бъде първата Ви среща с езерото Батур и вулкана с връх Батур. Ще останете поразени от красотата на тази гледка. Макар и не най-висок вулкан на Бали, Батур е най-активен и графитените цветове на върха са приказно допълнение на зелените полета в подножието. Вижте как вулканът се отразява в спокойната повърхност на езерото, превръщайки я в огромно огледало, приютило още един връх и още едно небе. Последният ден на Бали заслужава силни спомени и гледката на Батур със сигурност ще остане у Вас. Природната красота ще се допълни от архитектурна, когато отидем в Пенглипуран – традиционно село в провинцията, добре известно с изящните си входни врати и уникални строителни традиции. Разходката по тесните каменни улички на града, докато спретнатите къщи остават зад гърба Ви, пренася в друг свят. Свят от подреденост и хармония, в която всеки архитектурен детайл е бил тук преди началото на времето.  Последната спирка от приключението Ви в Бали е отредена на свещения храм Кехен. Думите понякога не стигат, за да се опише архитектурната пълнота, която съществува на острова. Кехен е едно такова място. Опитайте сами да опишете причудливите статуи, видимите и невидими детайли, акцентите, които се разкриват на всяка Ваша крачка, докато се изкачвате сред терасите на храма. Кехен е уникално преживяване на сетивата. Хипнотизираща красота, която ще отнесете в дома си. Полет от Бали за Европа.

Ден 10           Пристигане на родна земя

Пристигане отново в София.

********************************************************

НАСТАНЯВАНЕ:

ХОТЕЛИ FIRST CLASS

ГРАД

ХОТЕЛ

ТИП СТАЯ

Candidasa

D’Tunjung Hotel

Superior

Lovina

Aneka Lovina

Superior building

Munduk

Puri Lumbung

Standard Cottage

Umabian

Villa Taman Blayu

Deluxe Villa

Ubud

Bhuwana

Deluxe

 

ХОТЕЛИ SUPERIOR

ГРАД

ХОТЕЛ

ТИП СТАЯ

Candidasa

Rama Candidasa

Superior Room

Lovina

The Lovina

Deluxe suite

Munduk

Munduk Sari Garden Villa

Executive

Umabian

Puri Taman Sari

Deluxe

Ubud

Puri Sunia

Deluxe

ХОТЕЛИ DELUXE

ГРАД

ХОТЕЛ

ТИП СТАЯ

Candidasa

Alila Manggis

Superior

Lovina

The Lovina

Beach Suite

Munduk

Munduk Moding Plantation

One Bedroom Villa

Umabian

Puri Taman Sari

Rice Terrace Suite

Ubud

Komaneka Bisma

Bisma Suite

ЦЕНИ В ЕВРО на човек в двойна стая:

Категория хотел

2 човека

3-4 човека

5-6 човека

7-10 човека

11-15 човека

Допл. ед. стая

FIRST CLASS

1769

1709

1589

1580

1535

279

SUPERIOR

1915

1850

1730

1685

1690

396

DELUXE

2185

2135

2020

2015

1970

704

Сезонно доплащане за някои хотели:

 • Alila Manggis: 16.07.–15.09. – € 39 стая/вечер  & 20.12.-05.01. – € 55 стая/вечер.
 • The Lovina: 01.07.-31.08. & 22.12.-05.01. –  € 33 стая/вечер.
 • Munduk Moding Plantation: 01.07.-31.08. & 20.12.-15.01. –  € 33 стая/вечер.
 • Puri Taman Sari: 01.07.-31.08. & 20.12.-10.01. –  € 17 стая/вечер.
 • Komaneka Bisma: 01.07.-31.08. & 24.12.-06.01. –  € 61 стая/вечер.
 • Rama Candidasa: 01.07.-31.08. –  € 39 стая/вечер & 26.12.-06.01. –  € 50 стая/вечер.
 • The Lovina: 01.07.-31.08. & 22.12.-05.01. –  € 33 стая/вечер.
 • Munduk Sari Garden Villa: – ще бъде обявено допълнително
 • Puri Sunia: 01.07.-31.08. – € 33 стая/вечер & 21.12.-05.01. – € 37 стая/вечер.
 • D’Tunjung Resort: 15.07.-31.08. –  € 17 стая/вечер.
 • Aneka Lovina: 01.07.-31.08. –  € 10 стая/вечер & 23.12.-03.01. –  € 7 стая/вечер.
 • Puri Lumbung: 01.07.-30.09. –  € 9 стая/вечер.
 • Villa Taman di Blayu: – ще бъде обявено допълнително.
 • Bhuwana Ubud: 01.07.-31.08. –  € 11 стая/вечер & 23.12.-05.01. –  € 22 стая/вечер.

 

Цените включват:

 • Самолетен билет
 • Хотелско настаняване според програмата
 • Изхранване според програмата – Закуска, Обяд, Вечеря.
 • Турове и трансфери по цялата програма според описанията с климатизирани превозни средства.
 • Местен екскурзовод на английски език (или на друг език – може да има доплащане).
 • Всички входни такси и турове.
 • 1-часов балийски масаж в местно СПА в Убуд.
 • Тур с лодка в Амед.
 • Застраховка медицински разноски с покритие 10000 евро.

Цените не включват:

 • Летищни такси – € 255
 • Индонезийска виза, полага се на летище – $ 30
 • Такса излитане от Денпасар – $ 18/човек
 • Други хранения не упоменати в програмата.
 • Такса камера/фотоапарат.
 • Лични разходи.

Цените са ориентировъчни и подлежат на потвърждение на резервация.