+359 888 552 230 | ani@anywherenrado.com

Най-доброто от Мианмар

Духовност, Индивидуална екскурзия, История, Култура, Обиколка  9 дни / 7 нощувки

„Това е Бирма“, пише Ръдиард Киплинг. „Ще бъде доста различно от всяка друга страна, за която знаете“. Удивително е, че след повече от век Мианмар запазва силата си да изненадва и удивлява дори най-дръзките пътешественици. Бъдете заслепени от „чудовищния блясък“ на Шведагон. Притихнете пред гледката на 4000 свещени храма, пръснати издолината на Баган. Това е страна, където благочестивите монаси са по-почитани от рок звездите.Една необикновена и сложна земя, където пейзажът е осеян с позлатени пагоди, а традициите на Азия устояват на времето.

Ден 1                                    Полет София – Доха – Янгон

Днес излитате с полет на Qatar Airways от София за Доха (12:25- 18:15 ч.). Връзка със следващ полет за Янгон в 20:15 ч.

Ден 2                                    Янгон                                                                                                                               

Кацате в столицата на Мианмар в 05:45 ч. На пристигане ще ви посрещненаш екскурзовод, който ще ви придружи с частен трансфер до хотела. Янгон, известен преди като Рангун, е относително тих и очарователен град. Впечатляващото колониално и духовно наследство го превръщат в един от най-пленителните градове в Югоизточна Азия.След обяд ще посетим пагодата Kyaukhtatgyi, където се намира 70-метровият Буда. Посещението в Kyaukhtatgyi предоставя прекрасен преглед на будизма, със стенописи, изобразяващи живота на Буда. Нозете на статуята са издълбани с традиционни символи и често се виждат местни хора, които се събират тук, за да му отдадат почит и да се помолят.Продължаваме към местния магазин за чай, където ще изживеете неразделна част от бирманския живот: пиенето на чай! Опитайте от голямото разнообразие от закуски и се насладете на чаша чай, докато седите сред бизнесмени, приятели и семейства, които се събират в чайния магазин, за да общуват или да говорят за работа.

След това обиколката продължава към парка Kandawgyi, едно от най-зелените места в центъра на Янгон. Тук ще видим бляскавата баржа Karaweik, копие на Кралската баржа с огромното езеро и гледка към Шведагон на заден план. В зависимост от деня на посещението паркът може да е пълен с местни семейства, които идват през уикенда да се насладят на чистия въздух и природата.Оттук продължавамекъмпагодата Шведагон, най-почитания будистки храм в Мианмар. Въпреки че произходът на пагодата е неясен, местната легенда разказва, че оригиналната структура е била построена преди 2500 години, след което е реновирана няколко пъти преди да придобие сегашната си форма през 15 век. 8-метровата централна ступа е висока 99 метра, позлатена със златен лист и е заобиколена от 64 по-малки стъпала. Следвайте ръководството около този масивен комплекс и научете защо този храм е толкова почитан.

Нощувка в Янгон.

Ден 3                                    Янгон – Баган                                                                                              Закуска

След закуска в хотела, трансфер до летището за полет до Bagan (Nyaung Oo).От 11-ти до 13-ти век, когато Баган е столица на Мианмар, владетелите изграждат хиляди огромни ступи и храмове, много от които все още стоят днес на брега на река Иравади.Екскурзията ще започне с гледка към великолепните равнини на Баган на път към златната ступа на Shwezigon Pagoda, за да се запознаем с богатата история на Баган. След това ще посетим близкия Wetkyi-In Gubyaukgyi – пещерен храм с красиви стенописи и елегантния храм Htilominlo известен със своите декорации.

За начало на следобеда сме запазили специална демонстрация на изработка на традиционни лакирани изделия, за да се потопим в един от най- известните занаяти в Мианмар. Следва посещение на храма Ананда, който можем да кажем, че е един от най-красивите и е истински архитектурен шедьовър, който е послужил за образец при стоителството на много от по-късните храмове. В Ананда изкуството оживява със статуята на Буда, чиито израз се променя в зависимост от разстоянието от което се гледа.Какво ще кажете за една био обиколка с каруца, която ще премине през още интересни храмове като Thatbyinnyu, който е най- високият в Баган, масивният храм Дамаянги – пример за изящно строителство, както и забележителният Суламани храм?Завършека на този красив ден ще бъде максимално романтичен с един незабравим панорамен залез погледнат от терасата на един от храмовете.

Нощувка в Баган.

Ден 4                                    Баган                                                                                                                 Закуска

Допълнителна екскурзия: Ако желаете може да започнете вашата сутрин с незабравимо преживяване, а именно полет с балон с горещ въздух над равнините на Баган. Насладете се на прекрасни гледки в най- подходящия момент от деня, докато слънцето изгрява над ступите и водите на река Иравади. Отдайте се на очарованието на тази нестандартна разходка! (Забележка: може да се възползвате от услугата само от октомври до март). Цена – 295 щ.д. / човек.

След закуска, заредени с нови сили, ще се потопим в ежедневието на местните с посещение на колоритния пазар Няунг Оо, където ще видим богатството от екзотични плодове, зеленчуци и ястия. Продължаваме към село Минкаба, известно със занаятчийските си работилници. За да се насладим максимално на прекрасната природа, ще направим кратка пешеходна обиколка на красивите храмове Мануха и Нан Пая. За ненаситните изследователи предлагаме още една серия от божествени храмове и занаятчийски магазини, а за тези, които се притесняват от обедната топлина, хладна почивка в хотела. Следобед поемаме към селцето Минанту, едно от най-посещаваните места в Баган, където ще разгледаме магически храмове като Паятонзу, Леймиетна и Нандаманя. Време е за най-романтичната част от деня. Отправяме се към кея на река Иравади, където ще се качим на местна лодка за бавен круиз. Ще имаме възможността да наблюдаваме бита на рибарите и крайречните селяни и да се любуваме на храмовете от една нова още по романтична гледна точка.

Връщане в хотела. Нощувка в Баган .

Ден 5                                    Баган- Мандалай                                                                                         Закуска

Рано сутринта се отправяме към летището за полет до Мандалай.

При пристигането си започваме обиколката на Мандалай с посещение на пагодата  Махамуни. Тази пагода е дом на една от най-почитаните статуи на Буда в страната, която през годините, е била покривана със златни пластове и днес е релефна. Мандалай е известен със своите майстори и по време на посещението на традиционните работилници ще можем да научим повече за занаятчийската индустрия на града. Ще можем също така да наблюдаваме производството на дърворезби, гоблени Калага и златни листа, чиито техники са останали непроменени от векове за направата на предмети за кралския двор.

По желание: Направете си своя собствена марионетка! Посетете местна работилница, изберете дизайна на своята марионетка (дрехите, лицето, тялото) и направете своя собствен уникален сувенир. Целият процес отнема около 1 час и е подходящ за възрастни и деца. Цената на марионетката е около 15 долара.

Следобеда продължаваме обиколката на Мандалай с посещение на пагодата Кутодау, с чиито 729 мраморни каменни плочи на будистки писания е заслужила названието „Най- голямата книга в света“. Продължаваме към манастира Швенандау, единствената запазена сграда от кралския дворец от 19-ти век. Известна е с изисканата си дърворезба.Вечерта ще се отправим към върха на хълма Мандалай, откъдето на залез слънце ще се насладим на най-красивата гледка към града и река Иравади.
Нощувка в Мандалай.

Ден 6                    Мандалай – Амарапура – Ава – Сагаин – Мандалай                          Закуска / Обяд

По желание: Събудете се рано тази сутрин (около 04:00 ч.) и хванете местно такси до пагодата Махамуни. Всяка сутрин преди зазоряване монасите мият лицето и зъбите на „релефния“ Буда със специална ароматна вода. Ритуалът отнема около един час и е интересен начин да надникнем в будизма. (Около 5-10 USD на човек без гид).Връщане в хотела около 07:30 ч. за закуска.

След закуската в хотела потегляме на екскурзия около Мандалай, за да опознаем бившите столици Ава Сагаини Амарапура.Ще пресечем моста над река Иравади до Сагаин. Хълмът на Сагаин е покрит с 600 боядисани в бяло пагоди и манастири и е смятан от мнозина за религиозният център на Мианмар. Той е дом на 3000 монаси и има 100 центъра по медитация. Ще посетим и пагоди като Swan Oo Pon Nya Shin и U Мин Thone Sae.Следва да посетим местния пазар в Сагаин, един типичен пазар за Бирма, който малко туристи посещават. Тук ще намерите различни продукти за продажба, включително местно направени керамични изделия, сребърни изделия и други . Ще се спрем и в малко село в което се практикува керамичния занаят, за да видим процеса на изработване на известните в цял Мианмар керамични съдове.

След това продължаваме на юг от града към Ава, столица от 14 до 18 век. Кратко пътуване с ферибот ще ни отведе отвъд реката до мястото, където нашият кон и каляска ни чакат.

Ще посетим стария дървен манастир Багая и останките от царския дворец и крепост. Има много малки села, разположени сред руините на Ава и, докато пътуваме с каляската, ще имаме поглед към местния живот в провинцията на Бирма. Ще спрем за обяд в Ава. Връщайки се към града ще спрем в Амарапура, бивша столица, чието име означава „Град на безсмъртието“. Първо ще посетим тъкачна работилница за коприна, която произвежда изящни ръчно изработени продукти, а след това ще посетим манастира Маха Гандайоне, който е дом на повече от хиляда монаси. След като обиколим този спокоен район, продължаваме към моста У Беин за разходка по този 200 годишен тиков мост. Мостът е построен от 984 тикови греди, които някога са били част от изоставения дворец Inwa и е с дължина 1.2 километра, което го прави най-дългият тиков мост в света. Насладете се на разходката и невероятната гледка към околните ферми и потоци.Нощувка в Мандалай.

Ден 7                    Мандалай –Хехо – езерото Инле                                                                     Закуска

Закуска и трансфер до летището за полет до Хехо.От Хехо следва един час живописен път с кола до селото Няунг Суе и езерото Инле. По пътя, спираме да видим дървения манастир Shwe Yan Pyay известен с красивите си дърворезби и колекция от изображения на Буда. Ще спрем и в Nyaung Shwe за кратка разходка из града и ще посетим колоритния пазар, ако е отворен в този ден.
Когато достигнем бреговете на езерото Инле, ще се качим на частна моторна лодка, за да наблюдаваме една от най-забележителните гледки в Мианмар. Ще минем покрай села с наколни къщи, обитавани от местните хора Intha. Ще видите прочутите рибари, които гребат с крака и плаващите им градини изградени от буци от кал и слама закрепени за дъното с бамбукови пръти. Следва посещение на пагодата Фаунг Дау Оо, главното светилище на езерото, която съдържа пет свещени изображения на Буда, покрити със златни листа.Ще се запознаем със занаятите по езерото Инле като спрем в тъкаческото село Инпауконе и фабриката за пури, където типичните бирмански пури се изработват ръчно.Ако времето позволява, може да се насладим на кратка разходка в едно от крайречните села.
Нощувка на езерото Инле.

Ден 8                   Ин Дейн – Езерото Инле – Хехо – Янгон                                                                       Закуска

След закуска се отправяме към сутрешния пазар на езерото, който се мести около селищата на езерото на пет дни исе посещава отжителите на езеротои околнитеплемена, които идват да продават итъргуватстоката си. (Забележка: пазарът евсеки денс изключениепо време на новолуние и пълнолуние). Продължаваме помалък канал, водещ до селцето Pa-oh в ИнДейн. Проучете районапеша,разходете сеиз селото, посетете местното училищеисе разходете вкрасивата местностAlaungSitthou изпълнена с живописни древни ступи и прекрасна гледка към езерото.
След днешната разходка се отправяме към летището Хехо за полет до Янгон. Трансфер до хотела.
Нощувка в Янгон.

Ден 9                   Янгон – Доха – София                                                                                                             Закуска

Закуска в хотела. Трансфер до летището и полет от Янгон до Доха (07:20-11:15 ч.) и следващ полет за София (16:45-21:15 ч.).

*********************************************************************************************************************

Град Хотели *** Категория стaя
Янгон Grand Laurel Superior
Баган Hotel Sincere Smile (Former Floral Breeze) Superior
Мандалай Sakura Princess Superior
Наун Шве Royal Inlay Deluxe

01.10.2018 – 30.09.2019

2 човека……………………………………………………………………………………….€ 1955

3-4 човека……………………………………………………………………………………….€ 2025

*********************************************************************************************************************

Град Хотели ***/* Категория стaя
Янгон Best Western Green Hill Deluxe
Баган Shwe Yee Pwint Bagan Room
Мандалай Mandalay City Hotel Superior
Наун Шве Nyaung Shwe City Deluxe

01.10.2018 – 30.09.2019

2 човека……………………………………………………………………………………….€ 2069

3-4 човека……………………………………………………………………………………….€ 1995

 *********************************************************************************************************************

 

Град Хотели **** Категория стaя
Янгон Chatrium Hotel Deluxe
Баган The Hotel @Tharabar Gate Deluxe
Мандалай Hotel Shwe Pyi Thar Deluxe
Наун Шве View Point Eco Lodge Cottage Suite

01.10.2018 – 30.04.2019

2 човека……………………………………………………………………………………….€ 2215

3-4 човека……………………………………………………………………………………….€ 2145

01.05.2019 – 30.09.2019

2 човека……………………………………………………………………………………….€ 2139

3-4 човека……………………………………………………………………………………….€ 2075

*********************************************************************************************************************

Цените са на човек в двойна стая, в евро и включват:

–          Самолетен билет София-Доха-Янгон и обратно с Катарските авиолинии;
–          Летищни такси;
–          4 вътрешни самолетни билета Янгон-Баган-Мандалай-Хехо-Янгон;
–          7 нощувки със закуски в посочените хотели;
–          1 обяд;
–          Екскурзоводи във всеки град на английски език;
–          Такса за носене на багаж на всяко летище;
–          Всички трансфери и екскурзии с частен климатизиран автомобил;
–          Частна лодка на езерото Инле;
–          Круиз на залез слънце в Баган;
–          Обиколка с каруца в Баган и Ава;
–          Входни такси за описаните забележителности;
–          Вода по време на екскурзиите;
–          Застраховка „медицински разноски“ с покритие 10 000 евро към Алианц;
 

Цените не включват:

–          E-Виза за Мианмар (копие на паспорт, актуална e-снимка 4,6×3,8 см)                              € 55
–          Услуги не упоменати в програмата;
–          Напитки по време на хранене;
–          Допълнителни екскурзии и посещения (на доплащане и по желание);