+359 888 552 230 | ani@anywherenrado.com

Сингапур–Борнео–Куала Лумпур–Анкор–Банкок

Екзотика, Индивидуална екскурзия, Обиколка, Приключение, Природа, С приятели, Семейна почивка  14 дни/11 нощувки

Ден 1                                  Полет София – Доха – Сингапур

Полет от София -Доха (12.15-18.05 ч.). Връзка със следващ полет за Сингапур (20.15-09.15+1 ч).

Ден 2                                 Сингапур

Посрещане на летище при пристигане и трансфер до хотел M SOCIAL SINGAPORE **** – www.millenniumhotels.com. Настаняване (по възможност веднага) и свободно време. След обяд ще разгледаме града-държава. ИметоСингапурпроизхожда от санскрит, съставено е от думитесинга(„лъв“) ипура(„град“), и означава „Лъвов град“. При заселването през 7-8 век, тогавашното княжество получава иметоТемасек („Морски град“), но според легендата то скоро след това било сменено на „Лъвов град“. Причина за това била появата на морско чудовище наподобяващо лъв. „Мерлионът“ — знакът на града, води от там своето начало. Сингапур се състои от 63 острова, в това число и главния остров. Поради малката си територия печеленето на земя в Сингапур е от жизнена важност. Необходимата за това почва бива набавяна от собствените хълмове, от морското дъно или бива закупена от съседните държави. По този начин територията на страната нараства от 581,5 km² през 1960 г. на 697,2 km² през 2003 г. Градът се намира почти на екватора, затова температурните колебания на климата са минимални. Средната температура през януари е с 1°C по-ниска от средната температура за юни. Разглеждане на най-важните забележителности, а накрая Ви препоръчваме да отидете на прочутияClarke Quay, където може да вечеряте на река Сингапур в някое от романтичните заведения по кея. Приятна вечер …

Ден 3                                 Сингапур                                                                                             (закуска )

Свободен ден. Днес може самостоятелно да посетите едно приказно място – Gardens of the Bay. Над 500 000 растения от над 2 200 вида! Влезте в градините и се разходете, за да се любувате на чудесата на природата. Пресъздавайки хладния и сух средиземноморски климат, Flower Dome разполага с 9 различни градини от 6 континента.

Ако желаете, следобед може да посетите остров Сентоса – най-известната атракция в Сингапур. Целият остров е едно прекрасно място за забавления – там се намира Underwater World – има басейн с екзотични риби, включително акули, под който може да минете и да ги разгледа отблизо. Ако пък се престрашите, може да пипне дори акула. Има уникални рибни видове като леопардова акула и морски ангел. Има отделен парк за пеперуди и насекоми, шоу на розови делфини, музикален фонтан, градина с орхидеи, голф и куп други интересни неща. Едно спокойно кътче на острова е 200-метровата алея с пеещи фонтани със странно подскачащи струи, по проект на ученик на испанския архитект Гауди. В края на алеята е 30-метровата статуя на Мерлиона, вътре в която има асансьор, а между зъбите на отворената му уста и в короната на главата му има наблюдателни площадки; делфинариумът в открито море и много други интересни атракции. Има и „съвременни“ такива – най-голямото в Азия миниголф игрище и 3D кино, а точно в началото на моста към Сентоса е изграден огромния увеселителен и търговски център VivoCity.

Ден 4                                 Сингапур– Кучинг, Борнео                                                       (закуска )

След закуска се отправяме към летището в Сингапур за полет до Кучинг, остров Борнео, Малайзия (11.45-13.15 ч). Посрещане и трансфер до хотел GRAND MARGHERITA ****www.grandmargherita.com.

След това ще направим полудневна обиколка на Кучинг, за да разгледаме историческия град на острова. Истинското въведение в историческата столица на Саравак включва обиколка на китайския квартал, статуята на котката (Kuching означава „котка“ на малайски), цветния китайски храм Tua Pek Kong, платформата за наблюдение и световноизвестният музей Саравак. На връщане ще минем покрай градската джамия със златния купол и стария град, гъмжащ от търговци на подправки и текстилни магазини. Минаваме покрай старите сгради от ерата на Белите Раджи, Палатата, Квадратната кула, Съдебната палата, Паметника на Чарлз Брук и Пощата. Ще видим Astana, бившата резиденция на Белите Раджи от другата страна на реката в крайбрежната зона.

Ден 5                                 Център за реабилитиране на орангутани                                         (закуска )

Най-доброто място в Саравак, където може да видите полу-диви орангутани, които са спасени от плен и обучени да оцеляват в естествена среда, е центъра Semenggoh. Реабилитираните животни се разхождат свободно в дъждовната гора и често се връщат в центъра по време на хранене. Благодарение на успешната програма за развъждане в Semenggoh имате уникалната възможност да се насладите на едно от най-разтапящите изживявания в Борнео – орангутан майка с малкото си бебе. Центърът е на 30 минути с кола от Кучинг и още 20 минути пеша. По път минаваме през етно-ботаническите градини с уникалната си колекция от местни растения. Semenggoh също има редица еко пътеки из джунглата и по ваше желание може да се включи разходка в дъждовната гора.

След това незабравимо приключение се връщаме в Кучинг за обяд. Свободно време за самостоятелно разглеждане и нощувка в Кучинг.

Ден 6                                Национален парк Бако                                                                 (закуска & обяд)

Днес след закуска се отправяме към следващото изживяване – националния парк Бако. Този малък полуостров на 1 и половина часа от Кучинг с кола и лодка е дом на седем различни екосистеми дъждовните гори, което му осигурява забележително разнообразие от животински и растителен живот. Най-известните жители на Бако са странните дългоноси маймуни, но той е дом и на сребристите лангури (вид азиатска маймуна), дълго опашати макаци, диви свине, летящи катерици и варани, както и стотици различни видове птици. Очарователният растителен живот включва мангрови дървета, увивни, месоядни и симбиозни растения. Уникални геоложки характеристики маркират бреговата линия, докато добре обозначени пътеки водят към покрити с гъста джунгла хълмове и усамотени плажове. В екскурзията е включен пикник обяд. Връщане в Кучинг за почивка.

Ден 7                                 Кучинг– Куала Лумпур                                                                (закуска)

Днес сутринта ще се отправим към културното селище на провинция Саравак. Вероятно най-изисканият „Жив музей“ в Югоизточна Азия, културното селище Саравак съчетава история, традиция, начин на живот и архитектура, но и образоване, за да създаде уникална мултикултурна екстравагантност. Седем уникални традиционни къщи, разположени върху красива 17-акрова местност ви дават перфектното въведение в Саравак, неговите хора и култури, независимо дали търсите вникване в начина на живот в т.нар. дълги къщи (longhouses) или да вкусите от изобилстващото гостоприемство на Саравак. Ще се запознаете с различни етнически групи, провеждащи тук ежедневни дейности, които включват дърворезба от дърво и бамбук, изработване на украшения от мъниста, тъкане, трошене на захарна тръстика, отглеждане на пипер и подготовка на птичи гнезда. Накрая ви очаква завършек с цветно мултиетническо културно представление в мини-театъра на селището.

Вземаме си довиждане с Борнео и се отправяме към летището в Кучинг, откъдето излитаме за Куала Лумпур (16.10-17.55ч.) – столицата на Малайзия. Посрещане и трансфер до хотел DORSETT ****www.dorsetthotels.com. Настаняване и нощувка.

Ден 8                                 Куала Лумпур                                                                                     (закуска & вечеря)

Днес ще се потопим в пищността на Куала Лумпур. Ще потънем в този кипящ от живот град, чиято динамика го нарежда сред най-бързо развиващите се столици в света. Куала Лумпур е средище на различни културни влияния и това е видно на всяка крачка. Вижте как в центъра се пресичат реките Кланг и Гомбаг, докато въздухът е наситен от аромат на подправки, носещ се от големия пазар. Разходката из него продължава с гледка на една от най-старите джамии в града – Масджид Джамек. Архитектурното й богатство ще Ви порази, преди да се отправим към огромния китайски квартал, запазил духа на златно-червените фенери и уличната храна. Няма да пропуснем и кулите Петронас, 88-етажния небостъргач с височина 451,9 метра – символът на Куала Лумпур. Отличават се не толкова с височината си, колкото със сложната си конструкция. Общата им площ се равнява на 48 футболни игрища. Кулите са свързани помежду си със сложно изграден мост. Връщане в хотела.

Свободен следобед за самостоятелна разходка и разглеждане. Вечерта ще ви покажем нощен Куала Лумпур и ще завършим с малайзийска вечеря в ресторант с традиционни танци.

Ден 9                                Куала Лумпур – Сием Рийп                                                          (закуска & вечеря )

Закуска и с свободна сутрин за шопинг и напускане на хотела, след което се отправяме към летището за полет до Сием Рийп (13.10-14.15 ч). Посрещане от наш представител и трансфер до хотел SOMADEVI ANGKOR ****www.somadeviangkor.com. Добре дошли в Сием Рийп, градът, отправна точка за срещата с духовността на Камбоджа!След настаняването в хотел ще посетим пазара Artisans D’Angkor, който се развива от амбициозното вярване, че е възможно да се съживят древните Кхмер изкуства и занаяти, като същевременно се подобри живота на хиляди хора, живеещи в селските райони. Artisans D’Angkor е не само компания, посветена на запазването на традиционните кхмерски умения в копринарството, камък и дърворезба, лакиране и боядисване, но също така е организация, която се стреми да насърчава развитието на личността и да осигури бъдеще чрез образоване и добруване. След това ще се отпуснем в приятна обстановка в местен ресторант за вечеря. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 10                               Анкор                                                                                     (закуска & обяд & вечеря )

Днес се отправяме на един много специален тур до уникалния Анкор Ват. Построен по времето на крал Суриаварнам II през ранния 12ти век, Анкор Ват е конструиран по модел на планината храм символизирайки Mount Meru, домът на боговете. Вътре в храма стените са покрити с каменна резба и барелефи изобразяващи индуистката митология и войните на Суриаварнам II. Анкор Ват е известен с над 2000-те Апсара-танцьорки, които красят храма. Смята се, че конструирането му е отнело около 30 години на интензивен труд. Днес той е изобразен на знамето на Камбоджа като символ на душата на кхмерите. Храмът е виждал хиляди изгреви и залези. Останете до края на деня, за да видите как последните лъчи падат върху статуите и стените на му, слизат още по-надолу в пътеките, в земята, за да останат накрая само светли точки, обагрени в червеното на залеза. Със сигурност ще запомните този ден. Вечерта ще ви отведем на специална вечеря в местен ресторант с Апсара шоу.

Ден 11                                Сием Рийп – Банкок                                                                                       (закуска )

Закуска, освобождаване на стаите и трансфер до летището за полет до Банкок (15.25-16.20 ч). Трансфер до хотел PRESIDENT PARK ****www.presidentpark.com. Свободно време за първи впечатления и самостоятелно разглеждане на Банкок. Нощувка.

Ден 12                                Храмовете наБанкок и Гранд палас                                                      (закуска )

Сутринта днес е посветена на храмовете на Банкок. Духовната трансформация изисква време, но понякога е нужна една единствена гледка, за да усетим мир в душата си. Когато очите Ви срещнат за пръв път храмовете в Банкок, ще останете без дъх. Особено, ако чуете и сутрешните песнопения на монасите. Стъпка по стъпка ще обиколите прочутата 45-метрова статуя на Буда, ще Ви заслепят отразените в очите Ви златни цветове и със сигурност дълго време ще съзерцавате очите на Буда. Нирвана, постигната с бавен ход в храма Ват По, известен не само с тази статуя, но и с това, че е бил първото училище по традиционна медицина и тайландски масаж в страната. След това се отправяте към кралският дворец в Банкок, приютил най-почитаната статуя в Тайланд – Изумруденият Буда.  Извисен и завършен, той е задължителна духовна точка за местните хора и атракция, която смайва и най-опитното око. Няма да останете безразлични пред тази цветна картина, нашепваща за отминали епохи и вярвания, населяващи градът на ангелите, ширнал се под безкрайно синьо небе. Почувствайте силното благоговение пред великолепието и величието на сградата, тронните й зали и статуята на Буда.  Връщане в хотела и свободно време.

Вечерта ще Ви отведем в най-известното кабаре на Банкок – Calipso. Насладете се на вечер с живи песни и танцови представления в любимия Калипсос китайски любовни балади, корейски поп и японски „гейша танци“, мощни гласови изпълнения и пищни блестящи костюми. Трансфери от и до хотела с други туристи. Нощувка.

Ден 12                                Банкок – Доха                                                                                    (закуска)           

Закуска. Един цял свободен ден за самостоятелно разглеждане и последни покупки. Късен трансфер до летището за полет до Доха.

Ден 13                                Доха- София                                                                                                     

Излитате за Доха с Катарски авиолинии (01.35-05.25 ч.) и връзка с полет за София (06.55-11.15 ч.).

 

ЦЕНИ

Двойна стая                                                                                                               € 1935

Единична стая                                                                                                          € 2260

Цените са на човек при мин. 2 човека, в евро и включват:

-  Самолетни билети София–Доха-Сингапур // Банкок-Доха-София с Qatar Airways;

-  Самолетен билет Сингапур-Кучинг;

-  Самолетен билет Кучинг-Куала Лумпур;

-  Самолетен билет Куала Лумпур-Сием Рийп;

-  Самолетен билет Сием Рийп-Банкок;

-  Всички летищни такси;

-  Tрансфери летище–хотел-летище в Сингапур;

-  2 нощувки със закуска в Сингапур;

-  Полудневен тур наСингапур;

-  Tрансфери летище–хотел-летище в Кучинг;

-  3 нощувки със закуски в Кучинг;

-  Полудневен тур на Кучинг;

-  Полудневен тур до център за реабилитиране на Орангутани Semenggho;

-  Целодневен тур до национален парк Бако с пикник обяд;

-  Посещение на културното селище на провинция Саравак;

-  Tрансфери летище–хотел-летище в Куала Лумпур;

-  2 нощувки със закуски в Куала Лумпур;

-  Полудневен тур на Куала Лумпур;

-  Вечерен тур на Куала Лумпур с вечеря и шоу;

-  Tрансфери летище–хотел-летище в Сием Рийп;

-  2 нощувки със закуски в Сием Рийп;

-  2 вечери в Сием Рийп;

-  Посещение на пазара Artisans D’Angkor;

-  Целодневна екскурзия до Ангкор с обяд;

-  Tрансфери летище–хотел-летище в Банкок;

-  2 нощувки със закуски в Банкок;

-  Полудневна екскурзия на храмовете на Банкок и Гранд Палас;

-  Посещение на кабаре Калипсо;

-  Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.

Цената не включва:

-  Виза за Тайланд (полага се на летище в Тайланд)                                                               € 30

-  Виза за Камбоджа (полага се на летище в Сием Рийп)                                                      $ 30

-  Лични разходи

-  Услуги неупоменати в програмата

Забележка: цените подлежат на потвърждение в момента на резервация.