+359 888 552 230 | ani@anywherenrado.com

Почивка на О-В БОРНЕО – уникална природа и спокойствие

Екзотика, Луксозно индивидуално пътуване, Почивка плаж, Природа, Романтика  10 дни / 7 нощувки

Ден 1             Полет София  – Доха

ПолетQR 228 от София към Доха (1725-2300 ч.).

Ден 2            Доха – Куала Лумпур – Кота Кинабалу

Отлитате към столицата на Малайзия – Куала Лумпур с полет QR 846 (0140-1410 ч.) Връзка с полет до Кота Кинабалу МН 2640 (1620-1855 ч.) Посрещане и трансфер до хотел SHANGRI LA RASA RIA RESORT ***** (www.shangri-la.com/kotakinabalu/rasariaresort/). Настаняване в стая с изглед към градината.

Ден 3-8       Кота Кинабалу                                                                                                                     Закуска

Закуска. Закуска. Свободни дни за почивка и екзотични екскурзии. Борнео (на малайски Borneo) е третият по големина остров в света. Площта му е 743 330 km². Намира се в средата на Малайския архипелаг. Смята се за част от географския регион Югоизточна Азия. „Борнео“ е име, което се използва в Западния свят, но рядко на острова. То е дадено от нидерландците през техния колониален период. В Индонезия островът се нарича „Калимантан“, а в Малайзия северната територия се нарича „Източна Малайзия“ (в контраст със западното наименование „Малайзийски Борнео“). Островът е поделен между Индонезия (4-те провинции на Калимантан на юг), Малайзия (провинциите Сабах и Саравак на север) и малкото султанство Бруней (в северната част). Борнео е остров с огромно биоразнообразие. Почти цялата му територия е заета от гъсти екваториални гори. Това е най-богатият на растителни и животински видове остров в света, като много от тях все още не са познати на науката. Има райони на острова, които и до днес са почти неизследвани. Сред най-интересните видове тук са огромният брой орхидеи, рафлезията „арнолди“ (Rafflesia Arnoldi, растението с най-големите цветове в света – над 100 см. широки и тежащи над 12 кг.), хищните растения Непентес, хранещи се с насекоми, а някои – като Nepentes Rajah и Nepentes Rafflesiana, ядат и дребни птици. Сред животните най-типични за Борнео са орангутаните, гибоните, борнейските опушени леопарди, носорозите, слоновете, най-големите в света прилепи летяща лисица, а също и дългоносите маймуни, които се срещат само тук. Борнео е и рай за птиците - тук е регистрирано най-голямото разнообразие от птици в света: над 1500 вида.

Ден 9          Отпътуване  Кота Кинабалу – Куала Лумпур                                                        Закуска

Трансфер до летището и излитате за Куала Лумпур с полет MH 2617 (2200-0025+1 ч.)

Ден 10        Куала Лумпур – Доха – София

В ранните часове след полунощ ще отлетите към Доха с полет QR 853 (02.40-05.25 ч.). ПолетQR 227 за София е в 07.55 ч. и пристигате в 12.15 ч.

ЦЕНИ

Цена на човек в двойна стая                                                                                                                  € 1385

Ценатае на човек в двойна стая, в евро и включва:

  • Самолетни билети София–Доха-Куала Лумпур-Кота Кинабалу-Куала Лумпур-Доха-София;
  • Всички летищни такси;
  • Трансфери летище – хотел – летище на о-в Борнео;
  • 7 нощувки със закуски на остров Борнео;
  • Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.

Цената не включва:

  • Лизни разходи
  • Услуги неупоменати в програмата