+359 888 552 230 | ani@anywherenrado.com

Люто, горещо, мариачи, текила…..Мексико. Страна на древни ацтеки и маи, величествени пирамиди и неразкрити богатства, католически храмове и блестящи съвременни небостъргачи. Място, което испанските конкистадори превръщат в невероятна смесица от културни традиции и модерни тенденции. Мексико е място, което не можеш да забравиш, защото част от теб остава завинаги там.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Програма

12 дни / 10 нощувки

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ден 1                                    Полет София –Мексико Сити                                                                            

Полет от София за Мексико сити през Франкфурт или Мюнхен.

Сърдечно посрещане на летището в Мексико сити от наш партньор и трансфер до хотел HISTORICO CENTRAL **** (https://www.centralhoteles.com/es/hoteles/historico-central/). Настаняване и свободно време за първи впечатления от Мексико. Нощувка.

Ден 2                                   Мексико сити, Теотихуакан и Девата от Гвадалупе         Закуска

След закуска ще се потопите във вълнуващата история на древната култира на Мексико Сити (ЮНЕСКО), разположена в подножието на действащия все още вулкан Попокатепетъл. Обиколката започва с историческия център – площад Сокало, около който са разположени много от най-красивите сгради от колониалния период, музеи (не се предвижда влизане), дворци и католически църкви – Катедралата, Националният дворец и др.

След обяд отпътувате за Теотихуакан – „Градът на боговете“, който е древната религиозна столица на ацтеките, намираща се на 48 км от Мексико Сити. Заема площ от 23 кв. км., а най-големите постройки в тези величествени и магични земи са Пирамидата на слънцето и по-малката Пирамида на луната. За разлика от пирамидите на Египет, тези в Мексико са функционирали като храмове, а не са използвани за гробници.

В предколониално Мексико той е представлявал многолюден град, културно-икономически и култово-религиозен център. Основан е около I век пр.н.е. от неизвестни индиански племена. Зенитът на културата е през V до VII век, когато населението на града е било 200 – 250 хиляди души правейки го най-големия град на тогавашна Америка. На връщане към Мексико сити ще спрете да разгледате една друга много важна забележителност в страната – Светилището на Гвадалупе – любимо място за поклонение на мексиканците, където ще можете да разгледате храма, построен в чест на Девата от Гвадалупе, появила се на  плащеницата  на  индианеца  Хуан  Диего  преди  повече  от  три десетилетия. Връщане в хотела късния следобед. Свободна вечер и нощувка в Мексико сити.

Ден 3                    Плаващите градини на Сочимилко, Койоакан и музеят Фрида Кало              Закуска

След закуска ще се отправите към Сочимилко, което означава „Място на цветята“ на езика нахуатл. Той е известен с водните си пътища около древния град Теночитлан – днес модерния град Мексико сити. Ацтеките изградили плодородни речни корита, наречени чинампа, на които отглеждали много от основните си култури, за да изхранват своето население. За да направят чинампа, ацтеките изплитали с клони платформи като огромни салове, които закотвяли на дъното на езерото; след това натрупвали кал и пръст върху сала, за да създадат терен за отглеждане на градина и така създали „плаващите градини“ и каналите около тях. Признат като обект на ЮНЕСКО с изключителна световна значимост, Xochimilco е единствения спомен за традиционното наземно обитаване в лагуните на басейна на Мексико Сити преди испанското завоевание. Днес посетителите могат да изследват каналите докато се движат с цветна лодка, наречена тражинера, за да научат за гениалната техника на ацтеките за отглеждане на храна върху плодородните речни корита – чинампасите все още се използват днес, но за отглеждане на цветя, не за хранителни култури.

След това се отправяте към бохемския квартал Кайоакан, където ще имате време да се разходите из каменните улици и разгледате колониалната архитектура. Районът е известен с яркосинята къща музей „Фрида Кало“, известната мексиканска художничка, представителка на така нареченото „наивистично изкуство“, прочута с непокорния си дух и неконвенционалния си стил както в изкуството, така и в личния си живот. Нейното творчество е смесица от реализъм, символизъм и сюрреализъм, примесено с мексикански национализъм и фолклор. Съпруга е на известния мексикански стенописец Диего Ривера. Връщане в хотела около обяд и свободно време до края на деня.

Ден 4                                   Куернавака и  Таско                                                                  Закуска

Днес оставяме шума и забързания живот на Мексико Сити и отпътуваме за Куернавака, за да се потопим в мекото време, докато правим кратка обиколка на „Градът на вечната пролет“ – любимо бягство през уикенда на жителите на Мексико Сити. След това ще се насладим на красивата гледка към Таско, сребърния колониален град. Намиращ се на хълм, заобиколен от скалисти планини и скали, Таско излъчва очарованието на Стария свят със своите закътани калдъръмени улички, старинни площади и сгради с керемидени покриви. В площад Borda ще се полюбуваме на Санта Приска, катедрала от 18-ти век с цветни камбанарии построена в чуригерески стил (мексикански барок). Насладете се след това на свободно време за вкусен мексикански обяд, разходка из живописните улички и пазаруване на местни сувенири от сребро.

Ден 5                                    Мексико сити – свободен ден                                                 Закуска

Денс имате на разположение целия ден за самостоятелно разглеждане и пазар. Нощувка.

Ден 6                                    Мексико сити – Канкун                                                               Закуска

След закуска трансфер до летището за полет до Канкун. На пристигане ще ви посрещне местен представител за трансфер до хотел BEACHSCAPE KIN HA VILLAS & SUITES **** (https://en.beachscape.com.mx/rooms/standard-rooms/). Настаняване и свободно време. Нощувка.

Ден 7                                    Чичен Ица и Сеноте                                                      Закуска / Обяд

Днес отпътуваме към Чичен Ица. В превод на езика на местните племена името означава „Кладенецът на племето Ица“. От друга страна ица на испански често е превеждано като „магьосниците на водата“. Най-вероятно градът е основан през 8-9-ти век. През 10- ти век е превзет от толтеките, а век по-късно става столица на толтекската държава. През 1178 година е разгромен от обединените войски на трите града-държави Маяпан, Ушмал и Ицмал, управлявани от Хунак Кел. По време на испанските завоевания в средата на 16-ти век е в развалини. Северен Юкатан е сухо място и всички реки са подземни (в редки случаи са над земята). Съществуват два големи, природни източника на вода, наречени сеноте. Те представляват дълбоки и широки кладенци, които са осигурявали достатъчно вода през годината. Единият от тези кладенци е наречен Свещено сеноте. Маите са извършвали жертвоприношения тук в чест на бога на дъжда Чаак. Един от изследователите, Едуард Хурбърт Томас, пресушава Свещеното сеноте от 1904 до 1910 година и намира златни предмети, както и човешки останки. Пирамидата Кукулкан (El Castillo) – храмово съоръжение, оцелял сред останките на древния град, е аналог на бог Кетцалкоатъл. Вътре в пирамидата е разположен храм с две стаи. Височината на пирамидата е 30 м, дължината на страните е 55 м. Има стълба с 365 стъпала, водеща нагоре, символизиращи дните на годината. Освен като храм пирамидата най-вероятно е действала като календар. А всяка година през есенното и пролетно равноденствие (21 март и 23 септември) може да гледате уникалния спектакъл на „Пернатия змей“. След раглеждане на археологическите забележителности ще посетим едно от подземните езера (сеноте), където може да поплувате. Моля, носете си бански и хавлия. Късния следобед се връщаме в Канкун. Свободна вечер и нощувка.

Ден 8                                  Акумал – шнорхелинг и плуване с костенурки               Закуска / Снак

Акумал е малък град между Плая дел Кармен и Тулум на полуостров Юкатан в Мексико . В сърцето на Ривиера Мая, на 37 км от Плая дел Кармен и на около 90 минути южно от Канкун. На езика на маите означава „Земя на костенурки“ и все още е едно от любимите места за хвърляне на хайвера на тези морски животни. Но това, което прави Акумал очарователен и завладяващ за туристи от цял ​​свят, е грандиозният му залив с чисти води и подземни реки. Акумал е едно от най-спокойните места в Ривиера Мая: един защитен плитък залив с уединен плаж и близък риф. Ще имате на разположение целия предиобед да прекарате с всички красиви подводни обитатели и да плувате с костенурки. Моля, не забравяйте бански, плажна кърпа слънцезащитен крем, очила, чифт резервни дрехи. Връщане в хотела ранния следобед. Свободно време в Канкун и нощувка.

Ден 9                                 Тулум, Коба, Сеноте и Плая дел Кармен                          Закуска / Обяд

Днес ще посетим два от най-важните археологически обекта на маите в Юкатан – Коба, известен със своята извисяваща се пирамида, и крайбрежния Тулум, за да завършим с още едно сеноте и разглеждане на Плая дел Кармен. Ще научим за културата на маите, ще се разхладим в кристалните води на автентично сеноте на маите, а на обяд ще опитаме от бюфет с местни специалитети. Късния следобед се връщаме в Канкун за почивка и нощувка.

Ден 10                              Канкун                                                                                                                       Закуска

Закуска, свободен ден за последни покупки или почивка на белия пясъчен плаж на Канкун. Нощувка.

Ден 11                               Канкун – Франкфурт/Мюнхен                                                                    Закуска

Закуска. Свободно време. Късен трансфер до летището в Канкун за полет до Франкфурт/Мюнхен.

Ден 12                               Франкфурт/Мюнхен – София                                                                                     

Пристигате в Мюнхен/Франкфурт и връзка с полет за София.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Adios Mexico!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Цена на човек                                                                                                                        € 2495

Цената е на човек в двойна стая, в евро и включва:

 • Самолетен билет София- Мексико сити // Канкун-София с Луфтханза с вкл. багаж до 23 кг.;
 • Самолетен билет Мексико Сити-Канкун с 15 кг. багаж;
 • Летищни такси;
 • Трансфери по цялата програма;
 • 5 нощувки със закуски в Мексико Сити;
 • 5 нощувки със закуски в Канкун;
 • Всички описани екскурзии с други туристи на английски/испански език;
 • 2 обяда;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.

 

Цената не включва:

 • Лични разходи;
 • Услуги неупоменати в програмата;
 • Напитки по време на хранене;

 

Важно: Всички цени са ориентировъчни. Програмите са индивидуални, без фиксирана дата на тръгване и се изработват при всяко запитване. Възможни са промени според датите, полетите и желанията Ви.

За повече варианти и дати за това пътуване, моля, свържете се с нас.