+359 888 552 230 | ani@anywherenrado.com

Йордания – шепот от древността

История, Луксозно индивидуално пътуване, Приключение  9 дни/ 8 нощувки

Затворете очи и си представете земя изпълнена с красота – кръстоносни замъци, изваяни в скалите краслтва, древни цивилизации и лунни пустинни пейзажи. Бедуини и градове от по над 8000 години. Отворете очи … Добре дошли в Йордания!

 09 дни / 08 нощувки

Ден 1                                 СофияИстанбулАман

Полет София-Истанбу

л (21.45-23.10 ч.) и връзка със следващ за Акаба, Йордания (00.35-03.35 h).

Ден 2                                 Аман – Мъртво Море

Добре дошли в Йордания! Посрещане и асистиране при визови формалности на летището. Трансфер до хотел Kempinski Ishtar *****Deluxe (www.kempinski.com). Настаняване веднага и почивка. Закуска и един цял свободен ден за СПА процедури и почивка на Мъртво Море.

Мъртво море е езеро в Близкия Изток, в което се влива река Йордан. Граничи с Израел, Палестина (Западния бряг на р. Йордан) и Йордания, между които страни се разделя неговата акватория. Разположено е на 427 m под морското равнище (2012 г.) и спада с около 1 м за година. Има площ от около 1020 кв. км. Дълго е около 76 км и широко 18 км, като най-дълбоката точка е на 400 м. Съдържанието на сол във водата достига до 330 промила (за сравнение солеността на Черно море е около 17 промила). Езерото е разделено на 2 части – северна, която е и по-дълбока, и южна – по-плитка (едва 6 м) и по-бързо пресъхваща, в която се намират и големи стълбове сол, приличащи на айсберги. През лятото температурите там достигат 50°C и водите на р. Йордан и няколкото по-малки потока се изпаряват бързо, оставяйки утайки от глина, пясък, каменна сол и гипс на дъното на езерото. През 2011 г. учени от университета на „Бен Гурион“ в Израел откриха най-различни организми. Условията им за живот се осигуряват от кратери с диаметър от около 15 и дълбочина от 20 m, от които тече прясна вода по морското дъно. Дотогава бяха познати само микроорганизми. Нощувка.

Ден 3                                  Мъртво мореПетра готвене в кухнята на Петра

Закуска и отпътуване за набатинския град Петра. Пристигате към 10.30 ч. и целодневен тур на града с разглеждане на уникалните фасади и проход от 1200 м, който на места достига 80 м височина!! Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути — към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. На 6 декември 1985 Петра е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Вечерта Ви предлагаме да се включите в изключително приятния курс за готвене в Петра. Кухнята на Петра има спокойна неформална атмосфера, където ще приготвяте всички заедно вечеря заедно с местни жени под ръководството на главния готвач – супа, студени и топли мезета, салати и основно ястие. Обещаваме Ви прекрасни спомени и нови приятели!

Нощувка в Petra Moevenpick Hotel ***** (www.moevenpick-hotels.com).

Ден 4                                  Петрапустинята Вади Рум - Акаба

Закуска в хотела. След това потегляте на юг към пустинята Вади Рум, която е най-голямата в Йордания и защитена територия, където Сър Лорънс Арабски пише седемте стълба на мъдростта. Тур на пустинята с джип с разглеждане на каньона Бура през Аламеле, Кор ум Ишрин и др. Продължавате към Акаба за почивка в хотел Moevenpick Resort & Spa Tala Bay Aqaba *****.

Дни 5-8                              Акаба

Закуска в хотела. Свободни дни. Акаба е единствения излаз на Йордания на море и е известен с фантастичния подводен свят, мек зимен климат и пясъчни плажове.

Ден 9                                 АкабаИстанбул – София

Късно през нощта трансфер до летище. Излитате от Акаба за Истанбул (03.55-06.30 ч.) и връзка с полет за София (07.30-08.45 ч.).

 

ЦЕНИ

 

                                                                                                                Закуска                               Закуска и вечеря

При 4 човека                                                                                  € 1899                                    € 2159

При 6 човека   (7 местен ван)                                                  € 1865                                    € 2125

При 6 човека   (10 местен ван)                                                € 1975                                     € 2235

 

 Цените са на човек в двойна стая в евро и включват:

 • Самолетен билет
 • Летищни такси
 • Посрещане и асистиране на летище от наш представител на пристигане и отпътуване
 • Транспорт с модерен климатизиран автомобил
 • Шофьор с английски език
 • 08 нощувки в посочените хотели в стандартни стаи със закуска или закуска и вечеря
 • Входни такси за посочените обекти
 • 4×4 джип тур във Вади Рум за 3 часа
 • 01 вечеря с готварски курс в Петра
 • Местен екскурзовод в Петра за 3 часа
 • 1 бутилка минерална вода на човек на ден по време на туровете
 • застраховка медицински разноски

Цените не включват:

 • Входна виза за Йордания – полага се на пристигане на летището – 56 щ.д.
 • Оборудване за гмуркане
 • Лични разходи
 • Услуги не упоменати в програмата
 • Каруци в Петра
 • Бакшиши за шофьора, гида и персонала в хотелите